miercuri, septembrie 14, 2011

Imnul national - impus prin lege, in fiecare zi de luni, in scoli

Imnul national va fi intonat obligatoriu in fiecare zi de luni in toate salile de clasa din invatamantul primar si gimnazial, iar drapelul va fi arborat permanent deasupra tablei de scris. Asa suna o propunere legislativa initiata de deputatul PDL Maria Stavrositu. De fapt, si Traian Basescu vrea sa se cante imnul si cand vrea presedintele, ce nu se face? Modul in care Marcel Pavel a interpretat imnul national, inaintea partidei de fotbal Romania - Franta, a starnit o adevarata furtuna in societatea romaneasca, mai ales ca interpretul a ales sa renunte la versurile in care era pomenit numele de... Traian!
 
"Am vazut o penibila intamplare cand la tine acasa nu se canta imnul corect, iar in acelasi timp am vazut sportivele coborand de pe podium, in strainatate, atunci cand imnul nu a fost cantat corect", a afirmat presedintele Traian Basescu la sfarsitul saptamanii trecute, la Scoala de Vara a UNPR.  El a cerut ca in fiecare clasa sa existe un tricolor, iar la inceputul orelor sa se cante imnul national, asa cum se intampla cand el era licean.

Funeriu despre imnul national:  de acord, dar sa nu demonetizam aceste lucruri, ca in trecut.
Si Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, a avut o initiativa privind imnul national:  "Am cerut inspectorilor scolari generali ca in toate scolile din Romania festivitatile sau evenimentele de inceput de an scolar sa inceapa cu intonarea imnului national, atat in ceea ce priveste melodia, cat si in ceea ce priveste versurile, cel putin a celor patru strofe obligatorii", a anuntat, duminica, ministrul Educatiei.

"In ceea ce priveste posibilitatea de intonare a imnului national o data pe saptamana sau in alte conditii care vor fi definite ulterior vom lua o decizie in urma analizei oportunitatii acestui lucru. Analiza o vom face impreuna cu Institutul pentru Stiinte ale Educatiei. Eu personal ma declar adeptul unei astfel de initiative, pentru ca sunt convins ca este important sa respectam solemnitatea si este important sa respectam simbolurile nationale. Dar, in acelasi timp, trebuie sa fim vigilenti sa nu demonetizam aceste lucruri, asa cum a fost cazul in trecut", a mai spus Funeriu.