miercuri, iulie 31, 2013

Începând cu 1 august, cererile de chemare în judecată vor fi respinse dacă reclamantul nu se informează în privinţa medierii!



<strong>Pe 1 august va intra în vigoare prevederea conform căreia instanţele vor respinge cererile de chemare în judecată dacă reclamanţii nu-şi vor îndeplini obligaţia de a participa la şedinţa de informare privind medierea.</strong>

Această măsură a respingerii cererilor de chemare în judecată ca nefondate este introdusă de<strong> OUG nr. 90/2012</strong>, dar termenul de <strong>1 august 2013</strong> este stabilit prin <strong>OUG nr. 4/2013</strong>.

 Până astăzi, cei care refuzau participarea la şedinţa obligatorie de informare privind medierea erau doar pasibili de o amendă.







Potrivit OUG nr. 90/2012, părţile (persoane fizice/juridice) “sunt obligate să participe la şedinţa de informare privind avantajele medierii, inclusiv, dacă este cazul, după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, în vederea soluţionării pe această cale a conflictelor în materie civilă, de familie, în materie penală, precum şi în alte materii, în condiţiile prevăzute de lege“.

Pentru a dovedi participarea la şedinţă, mediatorul care a realizat informarea va elibera un certificat de informare. Această procedură (inclusiv formalităţile pentru convocarea părţilor) nu poate dura mai mult de 15 zile calendaristice.

sursa:<a href="http://legestart.ro/incepand-cu-1-august-cererile-de-chemare-in-judecata-vor-fi-respinse-daca-reclamantul-nu-se-informeaza-in-privinta-medierii/" target="_blank">legestart</a>


Niciun comentariu: